Om

Om Lingestig's Kennel

Vi som har Lingestig's kennel heter Monica och Camilla Lingestig. Vi bor i Kimstad, som ligger ca 1½ mil utanför Norrköping i Östergötland. Vår familj består av Bosse, Monica, Robert, Camilla, Carolin och Zandra. Vi är alla väldigt djurintresserade och har haft hund under större delen av våra liv.


Rasen chihuahua kom in i våra liv 2002 då Camilla skaffade sig sin första egna hund. Alice tog hela familjen med storm med sin så självklara glädje till allt och alla. Året efter skaffade vi Ulla och började även med utställning. Sedan föddes intresset för avel och vi bestämde oss för att gå Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning samt ansöka om kennelnamn. 2005 föddes vår första kull efter Vanja och det var fantastiskt! Nu har Vanja både barn, barnbarn och barnbarnsbarn och det är väldigt spännande att få följa vidare generationer! Vi har en småskalig uppfödning med ca 1-3 kullar/år.


Våra hundar är våra familjemedlemmar och bor med oss såväl i soffan som i sängen.


Vi är medlemmar i SKK och Chihuahuacirkeln och följer deras regler och rekommendationer. Vi patellaundersöker alla våra hundar oavsett om de kommer att gå i avel eller ej. Har även börjat med ögonlysning, då främst på de äldre tikarna som vi har haft i avel men även dagens avelsdjur.


Vi har Länsstyrelsens tillstånd att bedriva uppfödning och har genomgått hela SKK:s uppfödarutbilding. I maj 2012 hade vi även oväntat besök av kennelklubbens konsultenter som bara hade positiva saker att säga om vår uppfödning. Alla köpeavtal och fodervärdsavtal gick vi tillsammans igenom vid sådana besök och allt var utan anmärkning.


Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om våra planer!


/Monica och Camilla.